Шофьорите пощуряха по нова мода, пращат колата на „био“ спа за 5 лв.

На спа процедури вече може да закараме и колата. Нова мода сред шофьорите са биоавтомивките, които използват омекотена и пречистена вода и 99% разградим специален шампоан. Ако возилото не е много мръсно, може да го лъснете до блясък на екомивка за 5 лв.

Локациите на новото поколение автомивки са в различни градове от страната – София и Пазарджик, на самообслужване са и работят с монети. Ако искате да миете с вода под високо налягане, трябва да изчакате 3 минути, а с ниско налягане – 2 минути. Изплакването трае между 2 и 3 минути, а нанасянето на специален разградим шампоан, който не вреди на околната среда и на колата ви с излишни химикали, трае 2 минути и 20 секунди. За цялостно измиване трябва да приготвите около 5-6 лв., но ако автомобилът е мръсен, сумата може да стигне и до 25 лв.

Новото в този вид автомивки е, че използват специални препарати, които се разграждат на 99 процента, омекотена и пречистена вода и щадят околната среда, казаха клиенти на една от биоавтомивките в София. Освен това имат и съвсем ново поколение пароструйки. Друга екотенденция сред автомивките е да използват специален начин на почистване без вода. То става само със специална пара и излиза 15 лв. Ако искате да лъснете бронята и с вакса, трябва да доплатите още 5 лв. Най-скъпо е почистването отвътре. За пране на седалките ще трябва да се бръкнете със 120 лв., а за почистване само с прахосмукачка таксата е 40 лв.

Някои автомивки, които ползват екологични начини за почистване, като безводното, имат и специални пакети за клиентите си. Сред най-популярните е „С деца в колата“, който включва детайлно почистване на купето, третиране с гореща пара, дезинфекция и озониране. Цената е 59 лв.

Сумата от 155 лв. трябва да дадете за пакет „Куче в колата“. Освен основно почистване, дезинфекция и озониране ще премахнат и всички кучешки косми от седалките. Най-скъпо е за кожените салони. За подхранването им със специални препарати трябва да се бръкнете със 185 лв. В цената влиза и нанасяне на нанопокритие върху боята на автомобила, с цел по-свеж външен вид и рязко намаляване на полепване на мръсотия и насекоми.