Шофьори бързат за евтини зимни гуми, цените по-ниски с 50%

Ударни отстъпки от цената на зимните гуми, както и на смяната им се предлагат в момента. Двойно по-евтино ще ви излезе подготвянето на колата за студения сезон, ако го резервирате до края на септември. Това показа проверка, направена от „Телеграф“.

Акциите масово важат още само 10 дни. Така за 64 лв. бройката може да се снабдите с качествена зимна гума, намалена от 130 лв. За подмяната и на четирите ще платите 25,80 лв. вместо 40 лв., ако до 30 септември предплатите 4 лв., обясниха от автосервиз.

Цените на гумите варират според марката, като намалението е между 50% и 30%. От 120 на 67 лв. бройката може да намерите зимни гуми за лека кола с теглови индекс до 462 кг и скоростен до 210 км/ч. Една от най-търсените марки може да се купи сега на 68 лв. вместо за 98 лв. Така гумите ще ви струват общо 272 лв., а ако ги купите преди началото на сезона, ще трябва да се бръкнете с 392 лв., пресмятат автомонтьори. Предлага се и възможност да се вземе на изплащане. Едната опция е да се издължите в рамките на 6 месеца и да давате по 50 лв.

„Много хора напоследък избират да си купуват всесезонни гуми и да не се занимават всяка пролет и есен да ги сменят“, коментираха още от магазин за автопродукти. Гуми, подходящи и за зимата, и за лятото, в момента има на промоция от 100 лв. на 70 лв.

Услугата по смяната на гумите също ще ви излезе по-евтино, ако я резервирате отсега. „Предлагаме ваучери, които важат до 30 септември. Условието е да предплатите 3,80 лв. – 4 лв. и когато стане време за смяната, ние ще ви намалим от цената“, обясниха от автосервиз. Стойността на смяната е различна спрямо вида возило. За лек автомобил например трябва да приготвите 25 лв., но ако се обадите другия месец да запазите час в сервиза, цената вече ще бъде 40 лв.

В пакета влизат сваляне, качване, монтаж, демонтаж, баланс и тежести на 4 броя гуми R13 и R14, както и смяна на 4 винтила. За джип трябва да предплатите 6 лв., а цената е 40 лв., намалена от 55 лв. „Повечето хора чакат последния момент и точно преди 1 ноември става натоварено за нас, а за тях неудобно като часове. Затова правим отстъпки. Да може хората да си го планират като ангажимент, а и ние да си прогнозираме работата“, коментираха от автосервиз в София.