Шофьор измина 8 милиона километра без нито едно нарушение

Американският шофьор, работещ във веригата супермаркети Walmart Уорън Крейн, безпроблемно измина 8 милиона километра, без да допусне нито едно нарушение на пътя. Това бе установено след като трябваше да спре за първи път в живота си по искане на съвместен патрул на местната пътна полиция и държавната транспортна полиция.

Обикновено такава среща не носи нищо приятно, защото може да доведе до стрес, наказание или просто загуба на време. Но в този случай всичко е съвсем различно. Полицията спира шофьора и от проверката става ясно, че той е изминал 8 000 000 километра, без да бъде глобен за каквото и да било нарушение. Това съобщава шерифската служба на окръг Лорънс , САЩ.

Уорън Крейн се присъединява към Walmart през 1988 година, преди 36 години. Оттогава той кара пълноразмерни камиони, извършвайки доставки до супермаркети. Когато започва тази работа, Walmart все още широко използва камиони с двигател пред кабината, които са по-популярни в Съединените щати.

Днес Уорън кара аеродинамичен Freightliner Cacasadia, който е най-близък по технически характеристики до немския Mercedes Actros. Именно на волана на този Freightliner, под полицейска охрана, Уорън Крейн имаше удоволствието да скъса лентата с надпис 5 милиона мили, тоест 8 046 720 километра без нарушение.

Шофьорът е изминал това разстояние за 36 години, без да причини нито една катастрофа. По-точно за толкова дълъг период той не е получил никакво наказание от полицейските патрули, дори и една забележка. За да постигне този пробег, от полицията изчисляват, че водачът кара средно по 220 000 километра годишно. Ако се раздели на 365 дни, това е около 600 километра на всеки 24 часа.