Шофьор навъртя невероятните 1,5 млн. километра с Tesla

Електрическите автомобили Tesla се считат за най-иновативните в света. Въпреки това, по отношение на надеждността, те често разочароват своите собственици.

Но, както показва практиката, това не важи за всички автомобили. Например жител на Германия е изминал с електрическия си автомобил рекордните 1,5 милиона километра и възнамерява да продължи да го използва.

Според Хансйорг фон Гемминген той е купил употребяван Tesla Model S P85 през 2014 г. По това време пробегът е 30 000 км. Тъй като мъжът работи като таксиметров шофьор, той вече е изминал първия си милион километра през 2019 г., а година по-късно е близо до границата от 1,2 милиона километра.

Сега километражът е малко над милион и половина километра. Но таксиметровият шофьор планира да измине 1 млн. мили (1,61 млн. км).

Известно е, че през това време мъжът е сменял акумулатора няколко пъти. Оригиналният акумулатор е износен след 290 000 км и е заменен в рамките на гаранцията.

Вторият акумулатор издържа още 250 000 км, а третият – 460 000 км. Настоящата батерия ще служи още на собственика на рекордния електромобил, тъй като капацитетът ѝ е 86%.

Собственикът казва също, че по време на експлоатацията на електромобила е ремонтирал осите и окачването, сменил е спирачките, кабелите за високо напрежение, кондензаторите и дръжките на вратите.

Цялата тази работа му струва 26 000 долара. Освен това двигателят е сменян няколко пъти – на 680 и 1 млн. км. Собственикът не уточнява за чия сметка е направено това.

Припомняме, че Tesla Model S P85 е най-мощният от първите електрически автомобили на американската марка. Той е оборудван с един електромотор, монтиран на задния мост, който генерира 350 к.с. и 600 Nm. Колата може да измине до 500 км с едно зареждане.