Шофьор се измъкна от глоба за минаване пред радар с… 306 км/ч

През октомври 2020 година белгийски шофьор е засечен близо до Лиеж със скорост от 306 км/ч. Логично трябваше да бъде глобен солено и да му отнемат шофьорската книжка, но той не плати нито евро и си запази книжката, защото карал твърде бързо, дори и за радара!

Белгийската медия Sudinfo съобщи, че радарът NK7 не е одобрен да наказва водачи, каращи със скорост от повече от 300 км/ч. Затова шофьорът отървава санкцията, тъй като минава пред радара с над тази скорост. Устройството го засича, но не може да направи снимка, за да го разпознаят полицаите.

В този случай водачът не рискува съдебно производство, тъй като самоличността му остава неизвестна. Освен това радарът е одобрен за скорости до 300 км/ч, така че измерената скорост не е законово приемлива, обяснява пред Sudinfo Мишел Ницен, ръководител на компанията Sirien, доставчик на радарите.

Не знаем каква кола е карал този „състезател“, но при тази скорост е доста очевидно, че е била суперкар с няколкостотин конски сили. Полицията обаче решава да разследва допълнително, използвайки различните камери, монтирани по пътищата и именно те позволяват да се издири мистериозната кола и нейния призрачен шофьор.

Въпреки това глоба на водача не е наложена и до момента, а това събитие, както мече стана ясно си и състояло на 18 октомври 2020 г., преди повече от две години, така че изображенията от охранителната камера може да са вече изтрити…

Да, водачът е имал голям късмет, но от полицията призовават при никакви обстоятелства да не се опитвайте да повторите неговия „подвиг“, защото рискувате да загубите много и да поставите живота на другите в сериозна опасност.