Шпионски снимки: Новото Audi A4 Avant се появи на пътя

Изданието Motor1 публикува нова порция шпионски снимки на Audi A4 Avant 2024 моделна година. На тях прототипът на комбито все още е покрит с камуфлажно фолио, но вече се виждат някои интересни детайли.

Например, задната оптика с хоризонтални ивици на вратата на багажника изглежда стандартна. Под камуфлажа се вижда обаче, че те преминават през цялата ширина на вратата.

Също така радиаторната решетка е практически отворена в прототипа и изглежда по-голяма от тази на сегашния модел. В долната част се виждат „триъгълниците“ на въздухозаборниците, които са леко намалени размери.

В тази серия няма интериорни снимки. Предишни снимки обаче показаха значително преработено оформление с изместени правоъгълни дисплеи на арматурното табло и мултимедийната система.

Няма информация за силовите агрегати, но новото Audi A4 Avant определено ще има хибридна версия. Сегашното поколение на комбито ще е последното с ДВГ. Подобно на цялата моделна линия на марката и A4 Avant го очаква електрификация.

Представянето на новото комби се очаква през първата половина на 2023 г. То ще се появи на европейския пазар като модел от 2024 г. Седанът Audi A4 пък ще замени A5 Sportback.