Японците от Mazda представиха обновената „тройка“

Mazda представи актуализиран модел Mazda3 за японския пазар, който получава и нов цвят на корпуса Ceramic Metallic, както и увеличен екран на мултимедийната система.

Добавени са още дистанционно стартиране на двигателя от приложение за смартфон, подобрени електронни асистенти, които разпознават препятствията и пешеходците по-добре и по-точно.

В обновената версия вече са налични и функцията за контрол на водача Inattentive Warning, и автоматичното повикване на охранителна фирма при задействане на алармената система на автомобила.

Интериорът разполага с нова мултимедийна система с 10.25-инчов екран, докато настоящото поколение е с 8.8-инчов екран. Новата Mazda3 разполага и със светещи USB-C портове, и с безжично зареждане за смартфони.

Моторизацията включва хибридната версия e-SkyActiv-G 2.0 (156 к.с., 199 Нм), версията с дизелов двигател Skyactiv-D 1.8 (130 к.с., 270 Нм) и турбовариантът e-Skyactiv X (190 к.с., 240 Нм).

Ще има възможност за избор между ръчна или автоматична скоростна кутия. Задвижването в Mazda3 може да бъде както само на предните колела, така и на всички колела.