Японци представиха електрически автомобил с двигатели в колелата

Иновативният електрически автомобил THK LSR-05 ще бъде представен на Японското изложение за мобилност. Новостта получава уникална конструкция и необичаен дизайн. Подробности бяха разкрити от уебсайта InsideEVs

THK разработва иновативен метод за линейно движение още през 70-те години. Сега компанията прави лек завой, като се преориентира върху производството на електрически автомобили.

Новият продукт вече е факт, като той впечатлява, както с визия, така и с технологии. THK LSR-05 има тесни фарове, които са свързани с LED лента. Електрическата кола разполага и с доста рационализиран силует. Отзад има необичайна оптика, която обгръща тялото на електрическия автомобил. Отдолу е разположен компактен дифузьор. що се отнася до габаритите на нестандартната кола, то те са напълно стандартни.

Размерите на THK LSR-05 са дължина – 4995 мм, широчина – 1965 мм и височина – 1530 мм.

Вместо традиционните странични огледала са монтирани камери. Задните врати се отварят срещу трафика, което улеснява влизането в задната част на салона. THK LSR-05 се отличава с луксозен интериор с огромен дисплей по цялата ширина на кабината, а декорацията включва кожа и дърво.

Що се отнася до силовия агрегат, то новостта е оборудвана с три електрически мотора, два от които са интегрирани в задните колела. системната мощност на инсталацията е 552 к.с. Електрическият автомобил може да завива и с четирите колела по време на шофиране, а също така получи активно окачване. Клиренсът също е регулируем.

Previous post Синтетично гориво спасява колите с ДВГ
Next post Alfa Romeo вади пряк съперник на BMW iX