Ясна е и цената на новия Москвич с „автоматик“

Тук говорим не за класическа автоматична трансмисия, а за т.нар. безстепенна трансмисия или позната още като CVT. Сега, се появиха първите данни за цената на модела Москвич 3 с трансимися CVT. И така, версията с механични скорости ще струва най-малко 1.97 милиона рубли (52 800 лева), като за варианта с два педала ще трябва да се доплаща.

Представители на завода казаха, че доплащането ще бъде „в рамките на 100 хиляди рубли“, а „Российская газета“ , цитирайки дилъри, потвърди въпросните 100 хиляди рубли (2 680 лева). С други думи, цената на кросоувър със CVT ще надхвърли два милиона рубли и ще струва 2.07 милиона. Преизчислено в лева, това се равнява на 55 500 лв.

Ще припомним, че най-достъпната версия на Москвич 3, която всъщност представлява китайски JAC JS4 с други емблеми (дори те са произведени в Китай), се оказа по-скъпа от доста от аналозите на руския пазар. Кросоувър с пакет от турбо двигател със 150 конски сили и ръчна скоростна кутия е по-скъп от Chery Tiggo 4 и Tiggo 4 Pro, както и от Haval Jolion и Geely Coolray.

За Москвич са обявени 17-цолови джанти, шибедах, безключов достъп (бутон само на вратата на шофьора), следене на налягането в гумите, електрическа ръчна спирачка и дискови задни спирачки. Двигателят е безалтернативен 1.6 турбо двигател, който развива 150 конски сили. В същото време се очаква да се появи и по-евтина версия, оборудвана с атмосферен мотор с обем 1.6 литра. Дали обаче ще се появи такава – към момента не се знае. Москвич 3 е само с предно предаване.

Previous post Карлос Сайнц чака цяла година за Ferrari 812 Competizione
Next post Toyota със заводска защита за катализатори на по-новите си модели