Ясно е вече колко ще струва новият кросоувър Москвич 3

Първият кросоувър от новата линия на Москвич ще отговаря на условията на програмата за преференциални автомобилни кредити. Автомобилите Москвич могат да бъдат закупени по специалната програмата за автокредити.

В обновения автомобилен завод „Москвич“ цените на автомобилите, чието масово производство стартира на 23 ноември, все още не са обявени официално. Експерти, запознати с ценовата политика на предприятието обаче вече обявиха, че на пазара колите ще се продават на цена от 1.6 до 2 милиона рубли.

По текущия обменен курс на рублата това се равнява приблизително на 25 000 и 32 000 евро, съответно. В същото време московчани ще попаднат в програмата за преференциални автомобилни заеми и по този начин за определени категории потребители покупната цена може да намалее с още 20%. Така най-евтиният нов Москвич ще струва 20 000 евро или малко над 39 000 лв.

Продажбите на градския кросоувър Москвич 3 ще започнат в Москва и Централния федерален окръг през декември. Автомобилът е оборудван с бензинов двигател с мощност 150 конски сили и с автоматична или ръчна трансмисия. До края на годината заводът планира да произведе 600 коли.

Previous post Китайци пуснаха нов конкурент на Toyota Land Cruiser Prado
Next post Renault Austral получи версия, която харчи под 5 на 100