Alfa Romeo разкри името на първия си масов електромобил

Alfa Romeo сподели в социалните мрежи кратък клип със следния надпис: „Може би сме го знаели през цялото време.“ Той препраща към слуховете за това, че новия кросоувър от сегмент B се нарича „Brennero“. Що се отнася до самото видео, то включва няколко GPS координати, един от които допълнително загатва за името на модела.

Докато някои от GPS координатите сочат към музея „Арезе“, пистата „Балоко“ и прохода „Стелвио“, четвъртата е за прохода „Бренер“. Дълъг малко около 50 километра, той е един от най-ниските проходи в Алпите и се простира от Стерцинг) до Инсбрук. По-големите модели на Alfa Romeo Tonale и Stelvio също са кръстени на планински проходи в Алпите, така че е логично новият член да следва същата стратегия.

Новият кросоувър, чийто дебют е планиран за началото на 2024 г., ще бъде версията на Alfa Romeo за вече познатите Jeep Avenger и Fiat 600. Тези два модела се продават като електрически автомобили, но се предлагат и с хибриден, трицилиндров бензинов двигател. Припомняме, че компанията показа и лимитираната 33 Stradale по-рано тази година, но за разлика от Brenero, тя бе в силно ограничени количества.