Alfa Romeo ще представи „много скъпа“ спортна кола

Alfa Romeo се опитва да се завърне на пазара на нови автомобили да върне популярността си от края на миналия и началото на този век с разнообразни проекти и нови модели. Сега от италианската компания потвърдиха, че ще покажат „много интересен и много скъп“ автомобил, който ще дебютира през първата половина 2023 година. Новините за това идват от изпълнителният директор на компанията, който разкри новината по време на интервю пред Autocar.

Императо потвърди, че колата ще бъде вдъхновена от ретро моделите на Alfa Romeo и по-специално от T33 Stradale от края на 60-те години на миналия век. Колата ще бъде задвижвана от изцяло електрическа тяга или бензинов двигател. Първоначалните планове на компанията са били за електрическо задвижване, но бензинов двигател би позволил по-скорошното представяне, което изглежда е приоритет на италианците.

Ако този вариант бъде предпочетен, то вероятно ще видим 2.9-литровия шестак от Giulia и Stelvio Quadrifolio, които генерират до 533 конски сили и 600 нютон метра в най-наточените си версии. В началото на следващата година вероятно ще видим концепт, който може да премине в серийна форма най-рано през 2024 или 2025 година.