Alfa Romeo ще продава на цените на BMW

Alfa Romeo смята да се равнява по BMW и ще продава автомобилите си на цените на моделите на германската марка. Това обяви през Automotive News Europe главният изпълнителен директор Жан-Филип Импарато, който е натоварен със задачата да върне италианския бранд на пътя на успеха.

Импарато е категоричен, че компанията няма да гони обеми на производство, само за да поддържа работата на заводите. Вместо това, италианците ще се фокусират върху увеличаване върху по-високи приходи, което ще стане с увеличение на цените. Шефът на Alfa Romeo допълни, че отстъпки на клиентите вече няма да се предлагат.

До края на тази година марката ще започне да предлага своя нов SUV – Tonale, на пазара в САЩ, който е много важен. За да постигне тази цел, следващите поколения на Giulia и Stelvio ще бъдат електрифицирани и ще получат инфотеймънт, който да отговаря на очакванията на американските клиенти.

През 2024 г. Alfa Romeo ще пусне и по-малък кросоувър, като той ще бъде оборудван само с конвенционални двигатели. Малкият SUV ще бъде изграден на платформата CMP на PSA, използвана за модели като Peugeot 208. Според Импарато, в гамата на марката има място и за компактен хечбек – наследник на Giulietta, който ще бъде с изцяло електрически задвижване, но решението за неговото пускане на пазара все още не е взето.