Alpine ще направи 32 коли в чест на Фернандо Алонсо

По-рано тази седмица Alpine представи наточеното спортно купе A110R, което вдига нивото на стандартното A110, като го прави още по-подходящо за писта благодарение на олекотяване и подобряване на аеродинамиката. Сега френската компания показа още по-специална версия на купето с цена от 148 хиляди евро в родната си страна.

Специалната модификация е направена в чест на Фернандо Алонсо и ще бъде произведена в лимитирана серия от само 32 бройки. По този начин това се превръща в най-скъпата кола в редиците на Renault, а също така и в една от най-редките. Ако следите Formula 1, то вероятно знаете, че Алонсо прекрати взаимоотношенията си с Renault, за да замести Фетел в отбора на Aston Martin.Изглежда, че все пак двете страни са се разделили приятелски и французите са решили да отдадат нужната чест на Алонсо.

По-високата с 43 хиляди евро цена добавя син матов цвят за екстериора на Alpine A110R, както и автограф на Алонсо върху едно от задните стъкла. Същия почерк може да бъде открие и върху седалките, където подписът на Алонсо е бродиран върху облегалките за глава. В интериора може да бъде открита и табелка, която показва серийния номер на колата, както и мотото на Алонсо, намиращо се върху сенниците. То гласи „Има повече от един път до върха на планината.“ .Собствениците получават още и реплика на състезателната каска на пилота, отново придружена с автограф.

Previous post Mercedes над всички във втората тренировка преди Гран При на Япония
Next post Дебютът на Prologue: Това е най-новата и най-голяма Honda