AMG GT Black Series вече разполага с 1066 конски сили

RENNtech е добре познато име на тунинг сцената, още повече в света на Mercedes. Компанията не пропусна да се отбележи и да се докосне до най-бързия модел на марката – AMG GT Black Series. Колата, която постави рекорд на Нюрбургринг с обиколка от 6:43.616 през 2020 година вече разполага с много повече мощност от преди и вероятно може да се похвали с още по-добри времена. Към момента от тунинг фирмата не споменават нищо за тях, но пък споделя, че максималната скорост вече достига 352км/ч, а ускорението от 0 до 100км/ч отнема точно 3 секунди.

Визуално може да познаете версията на RENNtech по матовия черен цвят, подобен цвят джанти и оранжеви акценти по праговете, броните и предния сплитер. В интериора можем да открием идентичен цвят за предпазната клетка, както и за спирачните апарати. В допълнение получавате още спортни предпазни колани и пожарогасител под седалката, които така или иначе могат да бъдат поръчани при европейския модел.

Най-важната промяна е тази под капака, където са поставени нови турбини, стоманена изпускателна система, нови блоу-оф клапани и въздушни филтри, които заедно с промяната на софтуера увеличават стандартните 730 конски сили до 1066 конски сили. Въртящият момент на 4.0-литровия осмак също е променен драстично и вече достига 1127 нютон метра, спрямо стандартните 800 нютон метра. Всичката мощност се предава единствено към задните гуми, а нов софтуер на седемстепенната трансмисия помага за по-добра смяна на предавките.