Aston Martin показа последния си кабриолет DBS 770 Ultimate

В началото на годината Aston Martin отправи последно сбогом към DBS с лимитирания модел DBS 770. Още тогава британците обявиха, че лимитираният ще бъде направен в 300 копия от купе версията, както и 199 копия за кабриото без покрив. Тогава от Aston Martin показаха единствено купето, а ето, че сега дойде време да видим и кабриолета, който ни представя агресивна и същевременно елегантна визия.

Това е и най-мощния кабриолет правен някога от компанията, разчитайки на 5.2-литров бензинов V12 двигател с мощност от 770 конски сили и максимален въртящ момент от 900 нютон метра, наличен още от 1800 оборота в минута. Колата се предлага с 21-цолови джанти с гуми Pirelli P Zero с размер 305/30 в задната част и 265/35 отпред.

Интересното е, че от Aston Martin са се постарали и са пуснали онлайн конфигуратор за колата, макар че тя е разпродадена още преди да бъде показана официално. Производството вече е започнало, а първите късметлии трябва да получат автомобилите си през третата третина на тази година.