Audi ограничава бензиновото A8 за сметка на електромобил

Audi ще намали производството на бензиновия седан A8 в завода си в Некарсулм, за да даде приоритет на електрическото e-tron GT, което ще се превърне в новия флагман на марката, съобщава германското издание Heilbronner Stimme.

Според информацията, промяната в производствените планове няма да се отрази на броя на служителите в предприятието, тъй като тези, които досега са отговаряли за сглобяването на A8, просто са пренасочени към електромобила. Планът на Audi е от януари 2023 г. производството на e-tron GT да бъде сериозно увеличено.

„Предвиждаме да коригираме програмата за производство на A8, като едновременно с това увеличим производствения брой на e-tron GT. Това ще бъде придружено с интензивна подготовка на служителите, тъй като те ще имат много работа“, коментира директорът на завода Фред Шулце.

До момента компанията е направила повече от 15 000 бройки от електрически спортен автомобил. В Audi обаче нямат намерение да променят мястото на производство на e-tron GT и държат то да остане в местни съоръжения, а не да бъде изнесено зад граница, където компанията има няколко завода.

Разпределението на моделите към различните фабрики се определя от борда на директорите на VW Group, който за целта е създал „кръг за планиране“. Той обикновено се събира през ноември, но сега заседанието му е отложено за началото на 2023 г.

Previous post Летяща кола за $300 хиляди: Приемат се поръчки за 2025 г.
Next post Верстапен подобри два рекорда на пистата в Мексико Сити след поредния си успех