Audi потвърди, че скоро може да добави пикап към своята гама

Слуховете, че ще Audi добави пикап към своето портфолио се въртят в интернет пространството от години, но сега информацията бе потвърдена от изпълнителният директор на компанията по време на годишната медийна конференция на VW Group. Освен потвърждението, Маркус Дюсман дори стигна по-далеч и каза, че съвсем скоро ще видим концепт, показващ как ще изглежда този модел.

За съжаление това е единствената информация, която от марката дават към момента, без да споменават какъв точно ще е пикапът и на какво задвижване ще разчита той. Ако приемем, че германците ще заложат на конвенционален двигател, то най-вероятно моделът ще използва платформата на новия VW Amarok/Ford Ranger.

От друга страна, не е изключено от Audi да заложат на електрическо задвижване и да покажат пикап, който да се бори с Ford F-150 Lightning, Tesla Cybertruck, Hummer EV и други подобни модели. Според повечето експерти, именно това е по-вероятната посока в която германците ще поемат.

През 2019 година от Audi показаха изцяло електрическия офроудър AI:Trail Concept, който най-вероятно ще е основното поле за вдъхновение. Разбира се, серийната версия на пикапа едва ли ще прилича много на концепта от преди 3 години, но не е изключено да видим ключови елементи, които ще бъдат копирани.