Audi ще направи само 555 коли от това RS Q3

Audi RS Q3 ще чества своята 10-та годишнина през 2023 година и по-този повод от германската компания ще направят специална серия на спортния кросоувър, която ще бъде лимитирана в 555 броя. Моделът не се различава драстично от серийната версия на която е базиран, но добавя множество черни елементи по екстериора и интериора.

Такива например са всички лайсни около прозорците, решетките, както и дифузьорът и праговете. Черни на цвят са и 21-цоловите джанти, както и огледалата и вътрешната част на предните светлини. За екстериора клиентите могат да изберат сивият цвят показан на снимките, който е ексклузивен за модела или сребрист цвят с името Dew Silver.

В интериора откриваме карбонови „гърбове“ на спортните седалки тип корито, както и черна кожа. Карбоновите акценти преобладават в интериора, като са комбинирани с черен пиано лак и сиви акценти по таблото, вратите и волана. Графиките на централния дисплей също подсказват за лимитираната серия.

Под капака работи стандартен 2.5-литров петак с 395 конски сили, които се предават към четирите колела. За смяната на предавките се грижи автоматична трансмисия S-Tronic, а по желание на клиента могат да бъдат добавени и карбо-керамични спирачки. Ускорението от 0 до 100км/ отнема 4.5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250км/ч.