Audi ще прави повече електрически RS и мощни „джипове“

Volkswagen Group е една от компаниите, която се адаптира изключително бързо към задаващата се електрификация и след като вчера ви информирахме за крайното решение на Volkswagen, днес подобни новини идват и от кораба на Audi. Германците споделят, че в бъдеще ще правят все повече електрически и хибридни модели, включително и тези от S и RS подразделението.

Всъщност през 2030 година всички Audi Sport модели ще бъдат електрифицирани като това означава, че те ще бъдат пълноценни хибриди или изцяло електрически. В изявление пред Autocar, една от водещите фигури в Audi заяви, че в бъдеще ще има все повече SUV-та с RS oзначение. Той разкри, че Q5 най-после ще получи исканото RS, което ще отключи пряк конкурент на AMG GLC и BMW X3M.

Бъдещите RS модели за леките коли пък се разработват с минимализиране на теглото, което означава, че германците ще отрият перфектния баланс между мощност и батерии или поне такива са плановете към момента. Изказването завършва с новината за това, че в бъдеще ще видим много нови Audi-та от plug-in хибриден тип, като от компанията обещават те да са не по-малко вълнуващи от тези които познаваме в момента.