Audi RS3 се превърна в звяр с 500 конски сили

Audi RS3 може да се похвали с някои сериозни данни още от завода, но когато стане въпрос за доработки, то 2.5-литровият петак, може да „изкара“ още някоя и друга конска сила. Когато се намесят и специалисти, като тези от легендарното тунинг студио АВТ, то нещата могат да станат съвсем интересни. Такъв е случаят с проекта RS3-R Sportback, който от компанията показаха преди часове.

Хечбека е повишил мощността си до 500 конски сили, благодарение на нов интеркулер, софтуер на двигателя и изпускателна система, която също така подчертава разпознаваемата нотка на петака. Въртящият момент е нараснал до 600 нютон метра и в комбинация с Quattro задвижването помага за ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 3.3 секунди.

Освен повече сила, тунинг специалистите са подменили заводските пружини с понижаващи такива и са преработили стабилизиращите щанги, а по желание на клиента могат да бъдат поставени и регулируеми амортисьори. Джантите също са нови с големина от 20 цола и са обути в спортни гуми Goodyear.

Визуално колата може да бъде отличена по добавените карбонови елементи като предния лип, елементи на бронята, капачките огледалата, спойлера на задния капак и емблемите на АВТ. В комбинация със заводския зелен цвят, колата изглежда наистина агресивно на пътя. Не се споменава каква е цената, но от RS3-R ще бъдат направени само 200 броя.