Bertone се завърна на автомобилната сцена с интересен проект

Популярната италианска компания Bertone ще се завърне в автомобилния сектор с интересен проект за направата на хиперкар с името GB110. Колата ще бъде направена в ограничена серия от 33 броя, а към момента не е ясно каква точно ще е цената на всеки един от екземплярите. Това е първия проект под ръководството на новите собственици на Bertone.

От компанията не са особено разговорливи щом се отнася до характеристиките на хиперкара, който към момента знаем, че ще генерира 1100 конски сили и 1100 нютон метра. Не се знае къде ще е разположен двигателя, макар да залагаме, че това ще е в задната част на купето, но пък знаем, че мистериозният мотор ще се развърта до 84—оборота в минута.

От компанията казват, че ще осигурят специално гориво за GB110, което ще бъде направено от пластмасови отпадъци. Не е ясно дали тези планове покриват само първоначалното зареждане на колите или от Bertone ще измислят система, която да осигурява зареждането само на техните автомобили. Това което със сигурност знаем е, че ускорението до 100км/ч отнема 2.79 секунди, докато това до 200км/ч отнема 6.79 секунди. След допълнителни 7 секунди километражът ще показва 300км/ч, преди да достигне максималната скорост от 380км/ч.