BMW готви наточено комби с 550 конски сили

BMW се готви да „наелектризира“ още повече един от най-новите си модели – M3 Touring. За радост на феновете на марката, думата сложени в кавички няма нищо общо със задвижването и 3.0-литровия бензинов шестак ще остане непокътнат, поне по отношение на електрификация.

Компанията планира да направи наточена версия, която ще разполага с мощност от 550 конски сили, става ясно от доклад на BMW Blog. Информацията касае така нареченото M3 CS Touring, което ще използва всички трикове от ръкава на стандартното M3 CS, което видяхме по-рано тази година.

Въртящият момент от 650 нютон мета се предава само към задните гуми, а теглото при седана е с 34 килограма по-малко.

Карбонови влакна са използвани за направата на тавана, предния капак, предния сплитер, въздуховодите, капачките на огледалата, задния дифузьор и спойлера върху багажника. В интериора също е използван лекия материал за направата на перата за смяна на скоростите, централната конзола и елементи по таблото. При седана диетата включва още и предни седалки тип „корито“ с карбонова обвивка, както и липсата на контроли за климатика и въздуховоди в задната част.