BMW започна производството на новата „седмица“ в Динголфинг

BMW официално стартира производството на новата 7 Series и електрическата i7, само няколко месеца след дебюта на колата. Луксозната лимузина ще се произвежда в завода в град Динголфинг и споделя поточна линия с 4 Series, 5 Series, 6 Series, 8 Series и електрическото iX. Фабриката е една от над 30 с които BMW разполага в Европа и годишно произвежда близо 250 хиляди автомобила от всички модели.

Подготовката за производството на флагманската лимузина включва инвестиция от над 300 милиона евро. BMW използва затварянето на завода по време на пандемията и успя да преработи производствените линии за началото на производство на 7 Series и i7. От компанията са построили изцяло нови структури, вместо да оптимизират настоящите, спестявайки ресурси.

След произвеждането на първите екземпляри, които ще служат за представителствата на марката по целия свят, BMW ще започне да сглобява и клиентски автомобили. Първите доставки на такива се очаква да се случат през тази есен, а до тогава може да видите ексклузивното представяне на лимузината в страната ни, което имахме честта да посетим.

Previous post Американци ще правят „джип“ с 2000 конски сили и отварящи се нагоре врати
Next post Нов дизайн и технологии: Ето я новата, по-голяма Skoda Superb