BMW най-после може да представи М7

Настоящата 2022 година се очертава да бъде една от най-интересните за BMW феновете, тъй като през тази година М Power дивизията празнува своя 50-годишен юбилей. Баварската компания ще отбележи това по всевъзможни начини с представянето на различни изцяло нови модели или специални версии на вече съществуващи такива. Освен най-голямото BMW – XM, германската марка е включила в плановете си още един нов М Power автомобил, който много от феновете чакат от години.

Става въпрос за BMW M7, което според информация на Autocar може да се появи още тази година. До момента луксозната лимузина не е получавала пълно обгрижване от M Power дивизията, макар през годините да сме виждали различни M версии. Друг довод за това, че до края на годината може да видим пълноценен М модел на базата на 7 Series е новината, че върховата версия М760Li напуска портфолиото на баварците в края на 2022 година.

Според данните, които имаме към момента, най-наточената лимузина ще се задвижва от хибридна конфигурация, която ще можем да намерим още в новата М5-ца, както и XM. По-конкретно, това е бензинов осмак с мощност от около 750 конски сили и 1000 нютон метра въртящ модел. Разбира се, информацията все още не е потвърдена, но очакваме развитие по темата.