BMW не губи време и показа още по-мощна версия на кросоувъра XM

Разказахме ви за суперкросоувъра на BMW – XM, който може да се похвали с титлата за най-мощен модел в гамата на баварския производител. Колата генерира 652 конски сили, благодарение на електромотор и 4.4-литров бензинов двигател. От BMW загатнаха, че всъщност това няма да е най-мощната версия на кросоувъра и ще видим изпълнение Label Red, което ще може да се похвали с близо 100 конски сили отгоре.

От BMW не издържаха много и разкриха част от техническите характеристики на специалното XM, заедно няколко снимки. Лимитираният модел се отличава с множество червени акценти по купето, включително около рамките на вратите, вратите, предната решетка и джантите.

При стандартния модел тези елементи са златисти, но могат да бъдат поръчани и в черен цвят. От компанията не споделят снимка на интериора на Label Red, но не крият, че там цветовата схема е същата и черното и червеното създават контраст.

Може би, по-интересното е това което се крие под капака (и под купето) на BMW XM Label Red. Всъдеходът се задвижва от същия 4.4-литров бензинов V8, който генерира 644 конски сили при 5400 оборота в минута и максимален въртящ момент от 80 нютон метра между 1600 и 5000 оборота в минута. Заедно с него работи и електромотор, чиято комбинация осигурява 748 конски сили и 997 нютон метра пикова мощност. Трансмисията отново е автоматична със седем предавки, а задвижването се предава към четирите колела. Все още няма информация за това колко по-добро е ускорението от стандартните 4.1 секунди, но вероятно скоро ще разберем.