BMW подготви специално M2 CS за MotoGP

M Performance дивизията на BMW навършва 50 години през тази година, което дава повод да очакваме интересни автомобили, част от които вече видяхме. Най-новото попълнение към тях е специално разработено BMW M2 CS Racing, което ще служи като кола за сигурност в сериите на MotoGP през този сезон. Колата е базирана на последното поколение M2, въпреки, че съвсем скоро трябва да видим и новата версия на модела.

Именно тази генерация на спортното двуврато купе се утвърди като един от любимите автомобили за шофиране на множество фенове на марката, а и не само. Състезателната версия CS Racing се отличава още с механичен заден диференциал с ограничено приплъзване и отделно охлаждане, системи за стабилност с различна настройка, различни амортисьори, тампони на двигателя и други.

Под капака работи 3.0-литров редови шестак с 450 конски сили, а конкретната кола се отличава още с монтирани светлини върху тавана и предната броня, предпазна клетка в интериора спортни седалки и радиостанции. Дебюта на колата за безопасност ще бъде на 6 март по време на състезанието в Катар.