BMW показа новото X2 за първи път

BMW официално стартира рекламната кампания по повод премиерата на новото X2 и даде начало на обратното броене с неясен за момента край. Кратко видео в Instagram показва част от обновения кросоувър, като хвърля светлина върху новите дневни светлини, както и новата форма на купето.

Кросоувърът вече бе сниман от фотографи няколко пъти, но всеки път той бе покрит с тежък камуфлаж, който да прикрива малките детайли. Подобно на X6, компактният модел разполага със светеща предна решетка и дневни светлини, които вече видяхме в X1, 3 Series и други от наскоро обновените модели на марката.

Следващото поколение на X2 е построено върху платформата FAAR на BMW, която се използва и от X1. Няма да има двигатели с повече от четири цилиндъра, като върховият модел M35i xDrive вероятно ще разполага с 2,0-литров турбомотор, генериращ 312 конски сили, идентичен отново с този при X1. Също така ще бъдат налични няколко бензинови и дизелови варианта, като за момента не е ясно дали ще видим версия изцяло на ток.