BMW показа новото X3, но под камуфлаж

BMW се готви да представи наследника на X3, а официалното представяне е само след няколко седмици. Преди големия дебют, ентусиастите могат да се насладят на кратък поглед към това, което предстои да се случи. Прототипи покрити с камуфлаж показват както плъг-ин хибрид, така и варианти M Performance.

Носят се слухове, че новият X3 ще претърпи промяна в номенклатурата, като „M40i“ вероятно ще отстъпи място на обозначението „M50“. Тази промяна бележи отклонението на BMW от дългогодишната традиция да използва суфикса „i“ за обозначаване при бензиновите модели. Дизеловите варианти обаче ще запазят обозначението „d“, докато плъгин хибридите ще продължат да бъдат обозначавани с „e“.

Вътрешно наричано „G45“, BMW X3 от 2025 г. може да се похвали с по-елегантен дизайн под камуфлажа си. С намален коефициент на челно съпротивление и разширена следа, новото X3 обещава подобрена аеродинамика и управление. Отвътре водачите могат да очакват опростено оформление на арматурното табло със сензорни контролни уреди и най-новите технологии за безопасност.

В перспектива BMW има планове за специална електрическа версия на X3, която ще дебютира догодина върху платформата Neue Klasse. Този електрически кросоувър, визуализиран от неотдавнашната концепция Vision Neue Klasse X, обещава революционен дизайн и усъвършенствани характеристики, съобразени с електрическото бъдеще.