BMW се отказва от Z4 през 2025 година

BMW Z4 най-вероятно изживява последните си години като актуален модел в гамата на германския производител, след като колегите ни от испанския сайт Motor.es разпространиха информация, че през 2025 година BMW ще се откаже от него. От компанията не потвърдиха информацията, но не я и отрекоха, заявявайки че не могат да кажат нищо за бъдещо предлагане на продукти.

Въпреки, че моделът ще приключи живота си през 2025 година, испанското издание твърди, че през следващата година кабриото ще получи фейслифт, който да модернизира визията му. Това ще се случи точно 5 години след премиерата на настоящото поколение, което бе показано през 2018 година. Причините за спиране на модела са ясни, а именно малкото продажби осъществени от дилърите на марката.

BMW Z4 е технологично свързан с последното поколение Toyota Supra, а двата модела се произвеждат на една поточна линия в завода на Magna Steyr в Австрия. Все още няма никаква информация за това дали спирането на производство на BMW-то ще засегне по някакъв начин това на Toyota, но се надяваме скоро да разберем.