BMW M3 Touring срещу Audi RS4 Avant на пистата

Първото BMW M3 Touring вече е на пазара, където директно ще се конкурира с Audi RS4 Avant. Какво обаче ще се случи, ако двете спортни комбита се изправят едно срещу друго на права отсечка и премерят сили на ускорение?

На хартия BMW M3 Touring изглежда има надмощие. Докато Audi разчита V6 двигател с двойно турбо, който развива 450 к.с. и 600 Нм, баварското комби взима 3,0-литровия мотор с 6 цилиндъра от седана M3 Competition. Той също е с двойно турбо, но е по-мощен – 510 к.с. и 649 Нм.

В първото състезание, организирано от екипа на Carwow, водещият Мат Уотсън е зад волана на Audi. Той получи лека преднина на старта, но когато скоростта нарасна, предимството на M3 Touring се усети ясно и то спечели надпреварата.

Във второто състезание водачът на BMW-то стартира отлично и спечели с още по-голяма преднина, оставяйки RS4 Avant да му диша прахта. Последва старт с трима допълнителни пътници в M3, но и това не го затрудни и то отново финишира пред конкурента.

Състезанието приключи със старт на половин миля (804 метра) в движение при скорост 80 км/ч, като трансмисиите на двете комбита бяха оставени в стандартен режим. И тук баварският модел нямаше проблеми и си осигури победата.