BMW M4 се оказа по-бързо от рекламираното

Едва ли за някого е тайна, че през последните години голяма част от автомобилите на BMW се оказват значително по-бързи от това, което производителят обявяват. Подобен е случаят и с M4 Competition xDrive, показват независими тестове на Car and Driver. Американските ни колеги са открили, че ускорението от 0 до 96км/ч е с 0.7 секунди по-бързо от рекламираното.

Според данните на BMW, двувратото купе ускорява до 96км/ч (60 мили в час) за 3,5 секунди. При тестовете на американското издание, това ускорение отнема 2.8 секунди. Подобна е и ситуацията при изминаването на класическата драг дисциплина от 402 метра, която M4-ката взима за точно 11 секунди със скорост от 201 километра в част.

Под капака на M4 Competition xDrive работи 3.0-литров редови шестак с мощност от 510 конски сили и максимален въртящ момент от 650 нютон метра или поне така обявяват от германската компания. Според независими проучвания, стандартното М4 разполага с мощност от 555 конски сили или със 75 конски сили повече от рекламираното.