BMW M8 навлиза в територията на суперколите със сериозна мощност

Едва ли можем да наречем BMW M8 бавен автомобил, независимо дали говорим за двувратата или четиривратата версия на модела. Със своя 4.4-литров двигател и две турбини, колата може да е похвали с мощност от 625 конски сили и 750 нютон метра. Това осигурява ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на под 4 секунди и то в съвсем заводска форма.

Когато стане въпрос за тунинг, бензиновият осмак може да понесе сериозни ъпгрейди и именно на това разчитат от G-Power. Германците представиха нов тунинг пакет за M8 Gran Coupe, който повишава драстично мощността на автомобила. След добавянето на ковани бутала и биели, нови интеркулери, преработени турбини и софтуер, тунингованата М8-ца може да се похвали с мощност от 900 конски сили и максимлаен въртящ момент от 1050 нютон метра.

От компанията не споделят технически данни за ускорението или някои от другите параметри, но не е трудно да предположим, че те също са подобрени. Освен по двигателя, специалистите са добавили нови 21-цолови джанти, фиксирано крило върху багажника, както и други аеро елементи от карбонови влакна.