BMW X5 вече не се притеснява от обстрел с „Калашников“

Само няколко седмици след като BMW показа лимузината 7er с допълнителна бронировка, сега още един нов модел получи защита срещу доброжелатели. По-рано днес баварците представиха онлайн новото BMW X5 VR6, което ще дебютира по време на автомобилното изложение в Мюнхен в началото на септември.

На пръв поглед колата не се различава по нищо от стандартното X5 с M пакет, което може да се забележи доста често по улиците на България. Колата дори може да бъде поръчана с черни елементи, M емблеми и всички аксесоари, които стандартното BMW X5 предлага.

Разликата, обаче се крие под външната облицовка на купето, където са поставени стоманени плочи около вратите, тавана, багажното отделение и под купето. Защита има още и за двигателя и резервоара, а клиентите могат да допълват защитата на тавана и под купето. Нивото на защита, както името подсказва е VR6.

Под капака работи познат двигател с означение M60i xDrive, което символизира 4.4-литров бензинов осмак с две турбини и мощност от 523 конски сили. От компанията не споделят колко тежи бронираният кросоувър, но пък казват, че времето за ускорение до 100км/ч е 5.9 секунди или с 1.7 секунди повече от това на стандартния модел със същото задвижване.