BMW XM се оказа с над 100 к.с. по-мощно от рекламираното

Доставките на BMW XM започнаха съвсем скоро и ето, че в интернет пространството вече се появи първото видео със суперкросоувъра по време на дино тест. Кадрите са дело на IND Distribution, които често тестват нови BMW-та, показвайки ни много по-високи резултати от рекламираното. Този път също не е изключение и XM показа с над 100к.с. повече от обявеното от BMW.

При теста на диното, кросоувърът показва резултат от близо 615 конски сили и 772 нютон метра. Тези данни са измерени на колелата, което означава, че с пресметната загуба от около 20%, то колата генерира около 768 конски сили и 965 нютон метра. За сравнение, официалните данни на BMW гласят, че хибридният кросоувър генерира 644 конски сили и 800 нютон метра.

От екипа, който измерва колата признават, че е малко по-трудно да разберат как точно работи хибридната система при XM в режим на тестване на дино. При тестовете се вижда, че електромоторът се включва по-рано от очакваното, което означава, че този режим може и да различава колата от този при нормално шофиране на пътя. Каквото и да показват цифрите на диното, то не може да се отрече, че BMW XM е изключително бърз автомобил с показатели подобни на тези на суперавтомобилите.

Previous post Ferrari отново приема поръчки за Purosangue
Next post Mercedes-AMG обнови GT 4-Door Coupе