BMW XM Label Red разполага със 749 конски сили и 1000 нютон метра

Преди около половин година BMW M представи втория си самостоятелен модел в лицето на кросоувъра XM. Стандартният модел разполага с 4.4-литров бензинов осмак и електромотор, чиято системна мощност достига 653 конски сили. Още тогава от BMW загатнаха за по-мощна версия с означението Label Red със специални червени акценти и по-висока мощност.

Сега германците разсекретиха изцяло проекта и официално можем да се запознаем с най-мощното серийно BMW правено някога. Колата разчита на същата система от 4.4-литров бензинов осмак с 585 конски сили и максимален въртящ момент от 750 нютон метра в комбинация с електромотор със 197 конски сили и максимален въртящ момент от 450 нютон метра. По този начин системната мощност на автомобила достига 749 конски сили и максимален въртящ момент от 1000 нютон метра, който се разпределя между четирите колела.

Електромоторът се задвижва от 19.2кВтч батерия, която осигурява пробег от 48 километра само на ток. Според техническите характеристики, XM Label Red се нуждае от 3.8 секунди, за да ускори до 100км/ч преди да достигне до максималната скорост от 280км/ч. В електрически режим максималната скорост е 140км/ч и подобно на i4 M50, звукът, който може да чуете в автомобила е композиран от Ханс Цимер.

От BMW M са се погрижили за окачването, спирачките и дифиренциала, като също така инженерите на марката са настроили изцяло системата за стабилност и режимите на шофиране. Налични са 23-цолови джанти, както и над 50 различни цвята за купето. В интериора е заложено на червени акценти придружени с карбонови елементи и надписи XM.