Brabus разкраси и „напомпа“ новата C-Klasse

Докато чакаме от Mercedes да покажат най-напомпаната версия на C-Klasse в лицето на C63 AMG, тунинг студиото Brabus реши да зарадва феновете на модела със своя доработена версия. Специалистите са разработили части и аксесоари, които пасват, както на комбито, така и на седана и освен визия, добавят и повече сила за най-мощните бензинови и дизелови двигатели.

След намесата на Brabus, C-Klasse може да се похвали с още по-агресивна визия, която се дължи на добавка под предната броня с функционална роля и LED светлини във въздуховодите на бронята. Задницата е получила малък лип спойлер при седана, а изпускателната система може да се похвали с два двойни накрайника с диаметър от 90 мм, подобни на тези при AMG моделите.

Собствениците могат да избират между различен дизайн и размер на джантите, чиято големина започва от 18 цола и достига до 20 цола. Заедно с тях могат да бъдат поръчани и спортни пружини, които придават още по-спортен вид на седана и комбито и ги приближават до земята с 30 милиметра. Емблемите на Mercedes са заменени от тези на Brabus, като подобно нещо се е случило и с надписите върху багажника.

Разбира се, тунингът на Brabus никога не е завършен без промени под капака и тук положението не е по-различно. При бензиновата версия с индекс С300, 2.0-литровият мотор е получил 42 допълнителни конски сили и 50 нютон метра, увеличавайки стоковите характеристики до 293 конски сили и 450 нютон метра. Те се предават към четирите колела и позволяват ускорение до 100км/ч в рамките на 5.8 секунди.

При дизеловата версия със същото означение, мощността е увеличена с 44 конски сили и 50 нютон метра, постигайки резултати от 306 конски сили и 600 нютон метра максимален въртящ момент. Тук спринтът до 100км/ч отнема 5.6 секунди с максимално достижима скорост от 250км/ч.