Bugatti вкара Centodieci в огромен фризер при -20 градуса

През 2019 година Bugatti представи Centodieci като модерно превъплъщение на популярното EB110. Въпреки, че колата ще се произведе единствено в 10 броя, които вече са разпродадени на клиентите, то три години след представянето на модела, все още никой не е получил своя автомобил.

За това разбира се, има логична причина и тя се крие в изпипването на всичко до последния детайл от Bugatti, като част от процеса е показан в рекламно видео на суперкара. Кадрите, които може да видите най-отдолу в статията, показват как французите подлагат Centodieci на тест при екстремно ниски температури достигащи до -20 градуса по Целзий.

За да са сигурни от Bugatti, че всичко работи по план, инженери от марката тестват автомобила при тези температури, като дори обръщат специално внимание на механизма за прозорците, както може да видите във видеото. От френската компания споделят, че същите тестове се изпълняват и при температура от 50 градуса по Целзий, което пък е на противоположната граница за всички движещи се елементи по колата.