Bugatti няма да прави „джип“ или електромобил през следващите 10 години

На пазара почти не остана компания, която да не предлага SUV в своето портфолио и по течението на модата се пуснаха марки, които отричаха силно тази „вяра“.

Aston Martin, Ferrari, McLaren иLamborghini са само част от брандовете с богата история при суперколите, които представиха или предстои да представят спортен модел. По тази мода, обаче, няма да се подведе Bugatti или поне така обещава новият изпълнителен директор Мате Римац за периода от следващите 10 години.

В интервю пред Automobilwoche, той заяви, че направата на SUV не е част от плана за развитите на марката за следващите 10 години, а в него също така не влиза и изцяло електрически модел. Това означава, че през 2032 година, когато някои компании ще преминат изцяло към електрически коли или поне плановете им са такива към момента, Bugatti ще заложи на двигател с вътрешно горене, вероятно подпомогнат от електромотор.

Представянето на хибриден модел ще се случи още през следващите години, а Римац разкрива, че наследникът на Chiron ще бъде „сериозно електрифициран“, подчертавайки ролята на електрическото задвижване в новия модел. Познатият ни 8.0-литров W16 вече няма да е част от гамата на Bugatti и вероятно ще бъде заменен от по-малък V12 мотор, подобен на този който Lamborghini ще използва.