Bugatti сложи Centodieci във фризера и изнерви Роналдо

Когато става дума за артикули от най-висок клас, техният производител винаги много взискателен към качеството на всеки един детайл. Това важи с пълна сила и за струващата 8 млн. евро хиперкола Bugatti Centodieci, чийто тираж е ограничен само до 10 бройки.

Френската компания иска да има 100-процентова гаранция за надеждността на автомобила и след като го подложи на зверски натоварвания в пустиня при 50-градусова жега, сега премина към следващ етап от тестове. За целта хиперколата беше вкарана в специална лаборатория, където температурата е минус 20 градуса.

Автомобилът прекара 12 часа във фризера, след което беше внимателно прегледан. Експертите на Bugatti търсеха недостатъци по карбоновата каросерия, както и в електронните системи. Специално беше тествана функцията, при която стъклото спира да се дига, щом усети, че нещо му пречи.

От Bugatti допълват, че тестовете на Centodieci далеч не са приключили. Компанията планира да проведе сесия от изпитания с висока скорост, като колата трябва да измине поне 30 000 км в динамичен режим. Ако и след това всичко е наред, първите Centodieci ще бъдат доставени на клиентите, които вече са достатъчно изнервени от и без това дългото чакане на автомобила.

Причината е, че колата беше показана още през 2019 г. и само за ден компанията продаде всички бройки от модела. Един от бъдещите собственици на автомобила е суперзвездата Кристиано Роналдо, който има в гаража си както Veyron, така и Chiron.