Bugatti Mistral: Дори и най-скъпите коли в света си имат недостатъци

Bugatti Mistral е едно от най-новите попълнения в гамата на френската компания, базирано върху Chiron с по-агресивен стайлинг. Една от отличителните черти на този роудстър е липсата на таван. Той не се предлага изобщо като опция за модела, а вероятно от Bugatti са преценили, че собствениците на подобен тип автомобили ще разполагат с поне още няколко коли, които да карат, когато навън вали.

Въпреки това, какво се случва, ако дъждът ви завари навън, докато сте със своето Bugatti Mistral с цена от около 5 милиона евро. Отговорът е прост, изваждате чадър и така се предпазвате от дъжда. Това бе демонстрирано нагледно по време на конкурса Villa d’Este, където един от служителите на Bugatti трябваше да прибегне до тази мярка, докато премества колата на сухо в затворено ремарке.

Чадърът е голям и се крепи върху предното стъкло и мястото зад водача, като го предпазва идеално и дори изглежда, че предпазва част от пасажера, въпреки да имаме притеснения, че голяма част от водата се излизва именно около неговата седалка. Все пак, това едва ли ще е проблем с който ще се сблъска някой от 99-те собственика на колата, а дори и да завали по време на шофиране, смятаме, че 8.0-литровия W16 е достатъчен, за да наберете малко скорост и физиката да свърши своята работа с дъждовните капки.