C-класата на Mercedes заприличва все повече на S-Class

Mercedes-Benz C 300 от 2022 г. прилича повече на S-класа, отколкото който и да е от своите предшественици. Заедно с новото оборудване той получи изцяло нов интериор и екстериор.

Новият C 300 се предлага в три различни варианта, но всички споделят един и същ двигател и трансмисия. Той произвежда мощност от 255 конски сили, а задвижването на задните колела е стандартно, но се предлага и задвижване на всички колела.

Експерти от марката, направили първите му тестове, твърдят, че колата е изключително надеждна. Разбира се, почти новите гуми Pirelli P Zero имат нещо общо с това, но определено системата AWD вдъхва още повече доверие.

Експертите споделят още, че не са имали никакво влошаване на качеството в сравнение с по-старите автомобили на марката през седемте дни на тестове на C 300. Защото има много мнения, че Mercedes-Benz прави автомобили с по-ниско качество от преди.

В допълнение към Advanced Driving Assistance Package (ADAP) няма пакет Plus. За C 300 е добавен активен асистент за мъртвата зона, активен асистент за аварийно спиране, активен асистент за смяна на лентата, активен асистент за поддържане на лентата, активен асистент за ограничаване на скоростта и много други технологии, заимствани директно от S-Class.

В сравнение с по-старите модели на Mercedes-Benz, той е много по-напреднал. Например по време на работата с колата експертите споделят, че не са имали нито едно фалшиво предупреждение.

Освен това функции като активен асистент за смяна на лентата са наистина впечатляващи. Експертите също оцениха усъвършенствания круиз контрол с функция за спиране и стартиране.