Chevrolet казва „сбогом“ на Camaro с колекционерска серия

Chevrolet ще прекрати производството на Camaro в края на моделната 2024 година, като ще отбележи края на шестото поколение на модела със специално колекционерско издание, боядисано в уникален цвят на каросерията, напомнящ за оригиналното кодово име Panther на автомобила.

Специалната версия Chevrolet Camaro се предлага в четири нива на оборудване LT/RS, LT1, SS и най-високото ZL1. Последното ще бъде ограничено до само 350 бройки. ZL1 Collector’s Edition ще бъде в цвят отвън Panther Black Matte – първата матова боя, предлагана на Camaro от завода, като ще се акцентира с черна метална ивица. Спирачните апарати ще бъдат в червено. Camaro ZL1 Collector’s Edition ще има сериен знак на волана, обозначаващ неговата последователност на изработка.

Колекционерското издание за версиите T/RS, LT1 и SS са различават от ZL1. Боядисани са с Panther Black Metallic Tintcoat и са със сатенени черни акцентни ивици. Автомобилите ще бъдат оборудвани с 20-инчови матово черни джанти. Пакетът ще включва също преден сплитер от пакет 1LE и заден спойлер от ZL1.

Всяко колекционерско Camaro ще има допълнително лого Panther. Емблемата отпред включва „R“, като „пантерата“ ще се появи и на волана. Chevy ще предостави на всяко превозно средство уникален черен интериор и специални подови стелки. Хората, които закупят ZL1 Collector’s Edition, ще получат и часовник Canfield Sport 44 mm от Shinola със сериен номер, който съответства на емблемата на волана. Часовникът също така разполага с логото Camaro на циферблата и „R“, гравирана върху каишката.

Chevrolet ще започне да приема поръчки от 15 юни, а колекционерското издание на Camaro ще бъде налично от края на лятото. Най-евтиното ниво е 1LT с цена $39 440, а версията ZL1 е най-скъпа – 88 690 долара.