Chevrolet представи нов спортен кросоувър на цената на Dacia Duster

Кросоувърът Chevrolet Tracker 2022 получи най-атрактивната си версия RS. Той ще влезе в продажба през май и ще струва около 20 000 долара (37 000 лв). Информацията за модела беше разсекретена на официалния уебсайт на Chevrolet. За сравнение – у нас Dacia Duster стартира от 34 620 лв.

Основната характеристика на Chevrolet Tracker RS ​​е скрита под капака. Младежкият кросоувър разполага с нов 1.5-литров бензинов турбо двигател с мощност 184 к.с. и максимален въртящ момент 250 Нм.

В ролята на трансмисия е безстепенен вариатор, а ускорението от място до 100 км/ч отнема 7.8 секунди. Постижението е със секунда по-бързо от това на стандартния кросоувър, без RS в моделното си обозначение, който е оборудван с 1.3-литров бензинов мотор с мощност 163 конски сили.

Задвижването и на младежката RS версия остава само отпред. Новият Chevrolet Tracker RS ​​може да се отличи по специална радиаторна решетка и черен хромиран декор. Освен това 18-цоловите лети джанти са стандартни.

В купето промените са по-значителни. Версията RS има цифрово арматурно табло и увеличен 10.25-инчов дисплей на мултимедийната система. Освен това кросоувърът има нов скоростен лост и електронна ръчна спирачка.

В салона са налични и вложки от изкуствена кожа и въглеродни влакна, разредени с контрастно ярко червено пространство. Опциите включват климатичен контрол и камера за задно виждане. Производството на кросоувъра ще бъде установено в Китай, откъдето идва и ниската цена на модела.