Chiron Super Sport „55 1 of 1“ отдава почит към предците си

Най-новият представител на Bugatti е Chiron Super Sport „55 1 of 1“ – забележителен автомобил, който отдава почит на Жан Бугати, като черпи вдъхновение от емблематичния Type 55 от 30-те години на миналия век.

Този единствен по рода си модел е специално замислен от клиент на Chiron Super Sport в сътрудничество с екипа на Bugatti Sur Mesure.

Външно Chiron Super Sport „55 1 от 1“ се отличава с дизайнерски елементи, които напомнят за духа на оригиналния Type 55 Super Sport. Елегантните линии на автомобила, сложните детайли и поръчковото лаково покритие са препратка към величието и изтънчеността на неговия предшественик.

Почитта е допълнително подчертана от поръчковите емблеми и уникалната екстериорна цветова схема, които са щателно изработени, за да отразят наследството на Type 55.

Интериорът на „55 1 от 1“ продължава тази почит с носталгичен дизайн. Салонът е украсен с черна кожа и ръчно пришити жълти акценти, които хармонират с темата на екстериора. Тази комбинация не само подсилва луксозното усещане за автомобила, но и създава визуална връзка с класическия Type 55.

В целия интериор се забелязва специално внимание към детайла, като бродираните подглавници носят надпис „55 1 от 1“, а подписът на Жан Бугати е елегантно поставен върху праговете на вратите и табелката с посвещение. Тези елементи служат като постоянно напомняне за легендарното наследство на автомобила и за наследството на Жан Бугати.