Civic Type R постави рекорд на Нюрбургринг

Honda Civic Type R продължава да поставя рекорди по различни писти в целия свят, като този път японският хечбек се пробва на небезизвестната писта Нюрбургринг, където също постави рекорд. Подобрявайки предишното си постижение, японците запазват титлата за най-бърза серийна кола на предно предаване на Нюрбургринг.

Новият Civic успя да се справи с 20.832-километровото трасе за време от 7:44.881 минути. За сравнение, предходният Civic направи обиколка на старото трасе с дължина от 20.600 километра за подобно време от 7:44.8 минути. Припомняме, че през 2019 година от пистата решиха, че ще има нови регулации и всички рекорди ще бъдат поставяни на новото по-дълго трасе.

„Шест години след поставянето на рекорда за обиколка от предишното поколение Civic Type R постигнахме това ново измерение в резултат на всички страсти, които вложихме, и на всички постижения, които направихме за този модел Type R“, каза Хидеки Какинума, ръководител на разработката на модела.

По време на обиколката, колата бе оборудвана с Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect гуми, които са опционални за модела. Припомняме, че новият Civic се задвижва от 2.0-литров бензинов двигател с 320 конски сили и максимален въртящ момент от 400 нютон метра.