Dacia готви евтина алтернатива на Opel Astra за 20 000 евро

Dacia – част от Renault Group, подготвя нов модел, който ще бъде по-евтина алтернатива на Opel Astra, съобщи Мotor.es. Това ще бъде автомобил, разположен между успешния Sandero и новия Jogger.

Бъдещият автомобил ще бъде компактен с пет врати, който ще предлага новия, по-модерен имидж на марката с тънки предни фарове, които ще се сливат през лента, заемаща пространството на решетката.

Ще има по-модерен дизайн отпред и отзад, но няма да е просто издължено и по-ниско Sandero. Малко повече от четирите метра на Sandero и 4,5 м на Jogger оставят място за допълнителен модел между тях, запазвайки позиционирането на всеки един, допълва изданието.

Новият модел на Dacia се очаква да бъде представен в средата на 2025 г. и да бъде пуснат на пазара през първата половина на 2026-а и на достъпна цена – прознозите са за около 20 000 евро. Очаква се в гамата да има набор от бензинови двигатели, адаптирани да работят на пропан-бутан и електрифицирани, с които ще се покрие стандарта Евро 7.

Румънската компания работи и върху новото поколение на Duster и Bigster, които са най-важните модели в краткосрочен и средносрочен план.