Dacia показа версия Extreme за още три модела

След като показа приключенска версия на електрическия Spring на автомобилното изложение в Брюксел, румънската марка Dacia представи ново ниво на оборудване Extreme за почти цялата си гама. То вече е налично за три други водещи модела в гамата, обогатяващо Sandero Stepway и заменящо лимитираните версии Extreme на Jogger и Duster.

Новото ниво може да бъде разпознато по цветовете, тъй като каросерията е в ръждивозелен тон при Sandero Stepway, Jogger и Duster и Slate Blue за малкия Spring. Името на версията се появява в меден цвят върху гредите на покрива, а същият тон се намира и върху капаците на огледалата и върху емблемите на Dacia върху колелата или вратата на багажника. Има и специални лепенки на предните врати, както и черни алуминиеви джанти, 16-цолови при Jogger и Sandero и 17-цолови при Duster.

В купето тези Extreme имат седалки в сив плат MicroCloud, който според Dacia е по-издръжлив и се почиства по-лесно. Интериорът също така включва гумени стелки, акценти в меден цвят и Extended Grip контрол – функция, която подобрява сцеплението върху по-тежки повърхности.

С лансирането на новото ниво на оборудване, Dacia представя и нов двигател ELECTRIC 65 (65 к.с./48 кВт). Наличен само за Spring Extreme, агрегатът е съчетан с нова скоростна кутия, увеличаваща въртящия момент, предаван към колелата, и същевременно осигуряваща по-голямо ускорение и подобрена рекуперация.

Благодарение на новия двигател Spring Extreme има пробег от 220 км в WLTP смесен цикъл и 305 км градско. Двигателят ELECTRIC 45 (45 к.с./33 кВт) ще продължи да се предлага за ниво на оборудване Essential.

Dacia също така обяви, че оборудването на Jogger може да бъде завършено, дори и със задна дата, с така наречения пакет Sleep, част от новата гама аксесоари InNature.

Предлага се за всички нива на оборудване на Jogger и дава възможност да се превърне купето в спалня – един вид кемпер. Този аксесоар може да се използва като двойно легло с матрак, като малка масичка или като набор от отделения за съхранение на багаж.