Dacia представи обновените Logan, Sandero и Jogger

Румънската компания Dacia, която е част от концерна Renault, обнови едни от основните си модели. Става въпрос за хечбека Sandero, седана Logan и комбито Jogger. Разликите във външността са минимални, но оборудването им стана по-богато и по-модерно.

Визуално моделите не се различават от своите предшественици. Производителят обаче предлага разширена палитра от нюанси за боя на каросерията и нови опции за джанти. Цветът Safari Beige е ексклузивен за Sandero Stepway, докато Shale Grey и Cedar Green, които преди се предлагаха само за Jogger, сега се предлагат за всички модели.

Обновените модели на Dacia имат значително по-богато оборудване и брой системи за безопасност. Сега, още в базовото си ниво на оборудване те получават сензори за паркиране, подобрена система за аварийно спиране, сензори за дъжд и светлина.

Налични са още и система за разпознаване на пътни знаци, поддържане в лентата за движение и предупреждение за напускане. А най-добрият вариант Extreme добавя към екипировката си климатроник и камери за задно виждане.

Хибридната версия на минивана Dacia Jogger включва също дигитален инструментален панел и USB-C портове. Както и функцията E-SAVE, която се използва за задаване на целево ниво на зареждане на батерията.

Dacia не коригира двигателната гама на своите флагмани. Автомобилите се доставят с 1.0-литров бензинов турбо двигател с мощност 90, 100 и 110 к.с. Jogger с хибридна инсталация произвежда мощност от 140 к.с. Предлагат се и версии с фабрични газови уредби.