Dacia Duster получи лимитирана версия за тежък офроуд

Немската компания Carpoint, която е специализирана в продажбата и сервиза на автомобили Dacia, представи лимитирана версия на Duster , адаптирана към тежки офроуд условия.

Румънското SUV е „облечено“ във военен камуфлаж, допълнен с черна пластмасова облицовка. Германците също така монтират защитна дъга на предната броня, страничните стъпала и масивен багажник на покрива. Затъмнени са и стъклата на колата. Най-важната промяна обаче е подмяната на колелата, на които се движи Duster.

Специалистите от компанията сменят стандартните джанти с 16-цолови, обути с офроуд гуми Insa Turbo Dakar 235/60. Новите колела са допълнени с пружини, които увеличават просвета. Естествено, нови са и амортисьорите на колата.

Тази версия на Dacia Duster е оборудвана с 1.3-литров четирицилиндров турбо двигател TCe 150 4×4 с мощност 150 к.с., който е свързан с ръчна скоростна кутия и задвижване на четирите колела.

Оборудването включва камера за задно виждане, отопляеми седалки, мултимедийна система с навигация и автоматичен климатроник. Цената на подготвен за офроуд автомобил е 33 хиляди евро.